Startupfeeder

A hazai startup ökoszisztéma etetőgépe

Ideathon 2.0 - Interjú a nyertes csapatokkal (2. rész)
Game of Languages - 2. helyezett

 

A következő bejegyzésekben megismerkedhettek a Győrben megrendezésre került Ideathon ötletverseny nyertes csapataival és az ötleteikkel.

ideathon.png

A második helyen végzett Game of Languages csapatának ötletgazdáját, Balassa Rékát kérdeztem.

SD: Mi is az a Game of Languages valójában? Milyen problémára és kiknek kínáltok megoldást?

BR: A Game of Languages egy élményalapú nyelvtanulást segítő applikáció. Az eddig kiadott nyelvtanuló applikációk nagyon hasznosak – azoknak, akiknek tiszta, egyértelmű motivációjuk van a nyelvtanulásra, akarnak vele foglalkozni és rá is szánják az idejüket. Viszont az általános és középiskolás korosztály nem szívesen ül le csak nyelvet tanulni – nem éri őket közben semmi izgalmas inger és amúgy is egész nap a suliban unatkoztak. Őket célozzuk meg a Game of Languages játékkal, amely elsősorban játék és másodsorban nyelvtanulás: azaz észrevétlenül tanulod a nyelvet a különböző, izgalmas interakciók során, amelyek segítik a küldetésedet.

SD: Miből jött az ötlet, miért pont ezzel foglalkoztok? Van ennek valamilyen története?

BR: Én nyelvtanárként dolgozom és nap mint nap szembesülök ennek a korosztálynak a problémáival. Magántanárként délután érkeznek hozzám iskolás tanítványaim, fáradtan, unottan, leterhelten. Folyamatosan azon töröm a fejem, hogy hogyan alakítsam úgy az órát, hogy az egész napos feszült koncentráció után ez egy élvezetes időtöltés legyen és közben meg is ragadjon az anyag, amivel éppen foglalkozunk. Innen jött az ötlet – csináljunk egy baromi jó játékot, amivel nyelvet is lehet tanulni.

SD: Mióta gondolkoztok/dolgoztok a projekten? Egyedül vagy csapattal érkeztetek a versenyre?

BR: A projekt ötletfázisban van. Az Ideathon-ra a párom, Mészáros Balázs kísért el, akinek már sokat meséltem az elképzelésemről, majd a csapatalakításkor csatlakozott hozzánk Borsodi László, a Sixide ügyvezetője és két hallgató a Széchenyi István Egyetemről, Holczer Zsolt és Rácz Péter. Öten dolgoztunk folyamatosan, kreatívan 3 napon keresztül minden erőnket bevetve az ötleten.

_a4a0265.jpg

SD: Az értékes nyereményeken kívül, mit kaptatok a versenytől?

BR: Rengeteget tanultunk, fantasztikus előadásokon vehettünk részt! A szervező gárda és a mentorok mindent beleadtak abba, hogy az eseményen résztvevő összes ember bővíthesse tudását és fejleszthesse a képességeit. Ezen a rendezvényem minden résztvevő profitált, ha nem nyertünk volna – akkor is nyertünk volna! 

SD: Mik a terveitek a jövőre nézve? Mi lesz a következő lépés?

BR: A nyereményeink legértékesebb része a mentorprogramok, amelyekben részt vehetünk. Több cégtől kaptunk szaktanácsadást a legkülönbözőbb témakörökben, amikre nagy szükségünk van az induláshoz. Most hozzájuk szeretnénk elmenni tanulni, ez a legfontosabb lépés. Folyamatosan részt veszünk a StartItUp Győr eseményein, az előadásokon, oktatásokon és networkingeken. Hamarosan egy fejlesztővel is leülök beszélni az applikációról.

Az Ideathon-on megtanultam, hogy az ötlet maga 1%-a egy projektnek – a maradék 99% a megvalósítás. Nos most léptünk be ebbe a 99%-ba, szóval nincs más hátra, mint előre! 

Kövessétek Facebook oldalamat a további infókért:

https://www.facebook.com/gyorerdeutschlehrerin

Ha pedig kíváncsiak vagytok Laciék Sixide nevű projektjére, amit említettem, ne habozzátok felkeresni a sixide.com-ot!

Köszönet a Game of Languages csapatának az interjúért.

 

A rendezvény az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program ATHU052 – SMART-UP projektjének keretében valósul meg. A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

logo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://startupfeeder.blog.hu/api/trackback/id/tr5314744549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Startupfeeder

Hírek és beszámolók a vidéki, helyi szerveződésű startup ökoszisztémák eseményeiről, újdonságairól. Emellett tudósítunk magyar startupok nemzetközi sikereiről

IMPRESSZUM

süti beállítások módosítása