Startupfeeder

A hazai startup ökoszisztéma etetőgépe

Ideathon 2.0 - Interjú a nyertes csapatokkal (3. rész)
InstaJuice - 1. helyezett

A következő bejegyzésekben megismerkedhettek a Győrben megrendezésre került Ideathon ötletverseny nyertes csapataival és az ötleteikkel.

ideathon.png

Most a győztes, InstaJuice csapatának ötletgazdáját, Kerényi Tamást kérdeztem.

SD: Mi is az, az InstaJuice valójában? Milyen problémára és kiknek kínáltok megoldást?

KT: Az InstaJuice egy gyümölcsital, de hívhatjuk zsebre vágható friss gyümölcslének is. A mai világban egyre többen fogadkoznak, hogy az egészséges táplálkozás rögös útjára lépnek - de csak kevesen tudnak tartósan rajta maradni. Nem akarom ezeket az embereket hibáztatni, tényleg baromi nehéz ez manapság. Kevés az emberek ideje, kevés az egészséges élelmiszer a polcokon, és a friss tápanyagokból sokszor macera, idő és eszközigényes finom dolgokat csinálni. De nem is beszéltünk még a tömeges étkeztetés problémájáról, ahol még kevesebb az alternatíva, hogy nagyszámú tömeg számára finom, de egészséges és nem utolsó sorban tápláló élelmiszer kerüljön az asztalra.

SD: Miből jött a konkrét ötlet, miért pont ezzel foglalkoztok? Van ennek valamilyen története?

KT: Családi probléma kapcsán elkezdett foglalkoztatni, hogy hogyan lehetne házilag minden fajta friss gyümölcsből és zöldségből finom és friss leveket csinálni. Sajnos belefutottam az összes problémába, ami sok embernek is korábban elvette a kedvét. Öt különböző alapanyagból csináltam zöldség-gyümölcslevet, ami vásárlással együtt 60 perc volt, ez alatt 3 különböző eszközt használtam és persze nem fogyott el egyszerre, mert „ki iszik meg három liter gyümölcslevet azonnal?” Viszont sajnos nagyon gyorsan romlásnak indult a gyümölcslé, így ment a kukába. Hiába volt meg a kreativitás élménye, sajnos következő alkalommal inkább választottam egy méregdrága egészséges, de készen kapható gyümölcslevet, rosszabb napokon pedig a cukros és tartósított dobozos verziót. Így kezdtem el gondolkozni a koncepción és így épült fel egy csapat az InstaJuice ötlete mögé.

SD: Mióta gondolkoztok/dolgoztok a projekten? Egyedül vagy a csapattal érkeztetek a versenyre?

KT: Három hónapja dolgozunk két társammal. A mérnökünk a fizikai megvalósításban veszi ki a részét, és mivel mindenhez (is) ért, így megfogtam az Isten lábát vele, a designer kolléga pedig egy igazi művészember, tudja, hogyan kell megfogni az emberek érzéseit, talán ezt az emberek is látták a prezentáció során. Sajnos az Ideathon-ra egyedül érkeztem, de Ági és Melinda személyében nagyszerű segítőkre leltem.

_a4a0286.jpg

SD: Az értékes nyereményeken kívül, mit kaptatok a versenytől?

KT: Végtelenül hasznos volt, hogy az ötletet sok-sok embernek elmesélhettem újra és újra. Ezen beszélgetések során folyamatosan formálódott, hogy igazából kiknek és mit akarunk. Formálódtak az üzenetek és a validációs kérdőívezéssel, több, mint harminc emberrel beszélve pedig betekintést nyerhettünk a jövőbeni felhasználóink életébe, kihívásaiba. Végül, de nem utolsó sorban rengeteg kiváló embert ismerhettünk meg, akik egytől egyik bátrak eléggé, hogy ötleteiket elmeséljék másoknak, sőt embereket állítsanak az ötleteik, álmaik mellé. Pont ezért kiváló kezdeményezés, ami Győrben történt. De nem mennék el amellett sem, amit a szervező és a szakmai csapat lerakott, mert anélkül ezek az ötletek sem fejlődtek volna annyit.

SD: Mik a terveitek a jövőre nézve? Mi lesz a következő lépés?

KT: Dolgozni, dolgozni és néha gondolkozni. Rengeteg teendőnk van a prototípus körül. Szeretnénk a következő megmérettetésre már becsomagolt gyümölcsitalokat vinni, remélhetőleg befektetők ekkor már el is hiszik, hogy ez valóban olyan finom, mint a képeken. 

Köszönet az interjúért az InstaJuice csapatának.

logo.jpg

A rendezvény az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program ATHU052 – SMART-UP projektjének keretében valósul meg. A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://startupfeeder.blog.hu/api/trackback/id/tr1414747323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Startupfeeder

Hírek és beszámolók a vidéki, helyi szerveződésű startup ökoszisztémák eseményeiről, újdonságairól. Emellett tudósítunk magyar startupok nemzetközi sikereiről

IMPRESSZUM

süti beállítások módosítása