Startupfeeder

A hazai startup ökoszisztéma etetőgépe

Ideathon 4.0 by K&H (2021.11.19. - 11.21.) Győr
Egy esemény, ahol mindenkiből előtör a versenyszellem.

ideathon_2.jpg

Idén végre újra örülhettünk a hamisítatlan OFFLINE Ideathon élménynek, amit negyedik alkalommal erősen felturbózva kaptunk a szervezőktől.

Újabb és újabb attrakciókkal, illetve támogatókkal bővült a rendezvény, ezen felajánlásoknak köszönhetően az esemény idén is fejlődni tudott színvonalban és élményben egyaránt.

A támogatói lista szerencsénkre hosszú, boldogan üdvözöljük azokat a cégeket, akik támogatják az innovációt és az innovatívan gondolkodókat a régióban.

Az esemény fő támogatója és partnere a K&H volt, kiemelt támogatói a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szintézis NET Kft., kiemelt szakmai partnere pedig az INPUT program.

Számos cég csatlakozott még a támogatókhoz a legkülönfélébb díjakkal és felajánlásokkal, az AMLAB, a craft hub, Cyberjump Győr, a Diamond GSM, az EIT Manufacturing HUB, a Forbes, az Ibookr, KTS online Kft., a Meout Group, a Monyo Budapest, a Nimród Vendéglő, a PBN, az Attrecto, az Austrotherm, a Hell, a Hödlmayer, a Ticketninja és a XIXO.

Szerencsés vagyok, hogy negyedik alkalommal vehettem részt az ötletversenyen.

Az egész hétvégés eseménynek - a hagyományoknak megfelelően - a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara adott otthon.

Az Ideathon 4.0 by K&H célja, hogy a versenyen megalakuló csapatok fenntarthatósággal és bankoláson túli szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekre keressenek innovációra épülő megoldásokat.

Közel 50 résztvevővel kezdődött meg a verseny pénteken.

A csapatok ugyanazt a magas színvonalú szakmai felkészítést kapták, amit az eddigi versenyektől már megszokhattunk.

A pénteken ismeretlen emberekből kovácsolódott teamek 48 órát dolgoztak, hogy végig menjenek a problémakutatás, az ötletgyártás és prototípusépítés folyamatán.

Vasárnap délután már prezentálták a zsűrinek mire is jutottak.

Az innovációra éhes emberek minden korosztálya képviseltette magát az idei megmérettetésen. Középiskolások, egyetemisták, vállalkozók, startupperek költöztek a kamarába a hétvégére, hogy éjszakába nyúlóan dolgozzanak.

Az Ideathon egyik különlegessége, hogy a nulladik fázistól segíti az ötletgazdákat.

További különlegessége volt az idei versenynek, hogy ez alkalommal az esemény csak az első állomása egy hosszabb folyamatnak. Ugyanis a nyertes csapat további online alkalmakon ismerkedhet meg a piackutatás és üzleti modellezés stratégiáival, majd utolsó állomásként befektetők előtt mutatkozhatnak be.

Nyolc csapat alakult meg a pénteki nap végére, hogy kidolgozzák a megoldásaikat.

A szervezőktől és a szakmai stábtól (facilitátorok, mentorok) minden eszközt, tudást és teret megkaptunk ahhoz, hogy már csak rajtunk múljon mit hozunk ki a hétvégéből.

A vasárnapi pitchek előtt már érezhető volt a felfokozott állapot, ami minden Ideathon utolsó napjának sajátja.

Ha papírokkal sétálgató, magukban motyogó, kezüket tördelő vagy idegesen nevetgélő embereket látsz, ők a pitchelők.

Volt is okuk az izgulásra, hiszen a zsűriben idén is szakemberekkel találkozhattunk.
ideathon_3.jpg

Apró Annával a Cápák között tévéműsor egykori cápájával, Orbán Zsófiával a K&H innovációs menedzserével, Kardos Lajossal a Szintézis NET stratégiai vezetőjével, Kallós Balázzsal, és dr. Vitályos Áronnal a W.UP üzletág igazgatójával.

Hogy milyen ötletekkel álltak elő a csapatok, hogy reagált a zsűri és milyen volt a hangulat, azt az élő közvetítésnek köszönhetően megnézhetitek itt.

De egy idei újításnak hála a csapatok ötleteit összefoglalva, rajzos formában is megtekinthetitek Livits Réka (visualive.eu) közreműködésének köszönhetően.

ideathon_1.jpg

Rengeteg élményt és új barátot kaptam az Ideathontól ismét.

De hamarosan arról is olvashattok, hogy milyen először belecsöppeni egy ötletverseny őrült hétvégéjébe és mik a legnagyobb élmények és kihívások azoknak, akiknek még nem volt szerencséje egy ilyen színvonalas ötletversenyen megmérettetni magát!

Köszönet a képekért Tüske Tibornak!

A bejegyzés trackback címe:

https://startupfeeder.blog.hu/api/trackback/id/tr2916770214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Startupfeeder

Hírek és beszámolók a vidéki, helyi szerveződésű startup ökoszisztémák eseményeiről, újdonságairól. Emellett tudósítunk magyar startupok nemzetközi sikereiről

IMPRESSZUM

süti beállítások módosítása