Startupfeeder

A hazai startup ökoszisztéma etetőgépe

Ideathon 2.0 - Interjú a nyertes csapatokkal (1. rész)
HOMER - 3. helyezett

 

A következő bejegyzésekben megismerkedhettek a Győrben megrendezésre került Ideathon 2.0 ötletverseny nyertes csapataival és az ötleteikkel.

ideathon.png

Először a harmadik helyen végzett HOMER csapatának ötletgazdáját, Kovács Somát kérdeztem.

SD: Mi is az a HOMER valójában? Milyen problémára és kiknek kínáltok megoldást?

KS:A HOMER tulajdonképpen egy randiapplikáció, azzal az apró csavarral, hogy a felhasználók nem partnert, hanem albérletet, vagy albérlőt kereshetnek. Ezt a legtöbben a klasszikus ingatlanos oldalakon kezdenék, ahol a bonyolult felhasználói felület kiismerése és rengeteg kattintgatás után elkezdhetnének telefonálgatni és e-maileket írni, amiknek a nagy részére aztán soha nem kapnának választ. Ezzel szemben a mi felhasználóinknak nem lesz más dolguk, mint a szimpatikus lakásokat, vagy leendő lakókat jobbra pöccinteni az okostelefonjaik képernyőjén, a többieket pedig balra húzni. Ha kölcsönös a szimpátia, akkor létre is jön a match, és a leendő partnerek felvehetik egymással a kapcsolatot.

SD: Miből jött az ötlet, miért pont ezzel foglalkoztok? Van ennek valamilyen története?

KS: Minden jó ötlet mögött van egy jó történet is, szóval mi sem lehetünk kivételek. Én október óta a Müncheni Műszaki Egyetemen tanulok. A város a jó sörei mellett az utóbbi időben arról is kezd híressé válni, hogy Németországban ott a legnehezebb a lakhatási helyzet. Pár hónapja velem is közölték, hogy a kemény munka és száz elküldött e-mail árán megtalált szobámból hamarosan ki kell költöznöm. Így hát nem maradt más választásom, mint belevetni magam a hirdetések tengerébe, ahol aztán rábukkantam az új szobámra, aminek egyetlen előnye, hogy a sok hátrányát mind beépíthettem a pitchünk storytelling részébe. A HOMER ötlete tehát albérletkeresés közben fogalmazódott meg bennem.

SD: Mióta gondolkoztok/dolgoztok a projekten? Egyedül vagy csapattal érkeztetek a versenyre?

KS: A talán két hónapos ötlettel egyedül mentem az Ideathonra, de utolsó nap egy csapattal jöttünk el. Velük az első este megrendezésre került ötletbörzén találtunk egymásra, és a hétvégén már együtt dolgoztunk a HOMER-on.

homer.jpg

SD: Az értékes nyereményeken kívül, mit kaptatok a versenytől?

KS: A legfontosabb nyilván, hogy az ötlet mögött már egy egész csapat áll. Ezenkívül a legnagyobb értékkel a versenyen kapott tudás bír, amit a pénzdíj mellett az ötlet megvalósításába tudunk majd fektetni. Mindenképp megemlítenénk még az új kapcsolatokat is, amiket a verseny során a többiekkel, illetve a mentorokkal sikerült kialakítanunk. És ezzel azt hiszem, el is értünk a következő ponthoz, ugyanis a felkészült mentorok voltak azok, akik odajöttek hozzánk, amikor már mindenki fáradt és kicsit szétesett volt, és a lelkesedésükkel, valamint a rengeteg meglátásukkal, tanácsukkal, hozzáértésükkel és segítségükkel új lendületet adtak nekünk. Ők és a szervezők tehát egy olyan környezetet tudtak biztosítani, ahol sokkal hatékonyabban és gyorsabban tudtunk fejlődni és elvégezni a különböző feladatokat, például a validálást.

SD: Mik a terveitek a jövőre nézve? Mi lesz a következő lépés?

KS: A napokban remélhetőleg mindenki kipiheni az Ideathon izgalmait. Ezután befejezzük a validálást, és megyünk tovább: prototípus, landingpage, illetve egy-két fejlesztő beszervezése. Eközben részt szeretnénk venni a nyeremény részét képző különböző tréningeken és tanácsadásokon is, hogy minél több tudással a hátunk mögött tudjuk venni a jövőbeni akadályokat. Ha pedig mindez összejön, akkor terveink szerint rengeteg embernek fogunk időt és energiát spórolni a lakás-, szoba- és bérlőkeresés folyamatában.

Köszönet az interjúért a HOMER csapatának.

A rendezvény az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program ATHU052 – SMART-UP projektjének keretében valósul meg. A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

logo.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://startupfeeder.blog.hu/api/trackback/id/tr6514742227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Startupfeeder

Hírek és beszámolók a vidéki, helyi szerveződésű startup ökoszisztémák eseményeiről, újdonságairól. Emellett tudósítunk magyar startupok nemzetközi sikereiről

IMPRESSZUM

süti beállítások módosítása