Startupfeeder

A hazai startup ökoszisztéma etetőgépe

Design Pannonia – Design Thinking Training (online)
Tervezői gondolkodás a gyakorlatban

December 11-én startol el és 13-án ér véget, a Startup Pannonia SMART-UP projekt keretében megvalósuló, design thinking témájú workshop.

130709199_375408843559699_8473129249466250605_n.jpg

Ha még karácsony előtt bevállalnátok egy online képzést, akkor ez legyen az, hiszen a tréninget és az ahhoz kapcsolódó workshopokat olyan személyek vezényelik majd, akik már számos kis- és nagyvállalatnak tervezték már a szolgáltatásait vagy éppen Budapest új arculatát fejlesztik.

A három napos nemzetközi tréning angolul zajlik majd, Zoom platformon. A képzés célja, hogy bevezesse a résztvevőket a tervezői gondolkodás rejtelmeibe és megmutassa, hogyan tudják az elsajátított ismereteket a saját projektjeik esetében alkalmazni.

A program facilitátorai Barna Máté (service designer - Cellux csoport, design oktató – MOME) és Paris Noble (service designer és brand stratéga Elevate Strategy&Design).

A képzést a design thinking módszertan alapjául is szolgáló learn by doing elv mentén építettük fel, adunk egy rövid bevezetést az elméletbe, de a három napos tréningen a gyakorlaté lesz a főszerep – meséli Paris Noble.

A hétvége onboarding-gal kezdődik pénteken, ahol a résztvevők megismerkedhetnek egymással, a használandó felületekkel és megalakulnak a csapatok. Aztán következik az ismerkedés az elmélettel és a gyakorlati feladathoz kapcsolódó központi kérdés meghatározása, az, amire a hétvége alatt a választ, illetve megoldást keressük.

Tehát szombaton és vasárnap már aktívan dolgoznak majd a 4 fős csapatok, felvázolják a problémát, ötletelnek, prototípust gyártanak, majd zárásként a csapatok egymásnak prezentálják a végeredményt.

Az izgalmas az lesz, hogy a csapatok valós projekten dolgoznak majd, a nemzetközi startup ökoszisztéma építés kihívásain, hiszen az INTERREG SMART-UP projektnek is ez a célja – teszi hozzá Paris.

Így a résztvevők valódi, hasznos tudást kapnak, amit a saját, személyes projektjeiknél is alkalmazni tudnak a jövőben.

Ezért a képzést a teljesen kezdő érdeklődőknek és az olyan résztvevőknek is ajánljuk, akiknek nem teljesen ismeretlen a design thinking módszertan vagy a startupok világa.

Mivel a pandémia kezdete óta online workshopokat tartunk, sok tapasztalatot szereztünk azzal kapcsolatban, mi működik és mi nem. Azt gondolom a hatékonyság tekintetében már a személyes workshopokkal is felvesszük a versenyt online formában is, a dinamika azonban más lehet, ezért a három napos tréning alatt 4 órás workshopokon dolgozhatnak majd a résztvevők.

Az angol nyelvű tréningre itt tudtok regisztrálni.

130712461_299613431380084_7987731906259130745_n.jpg

A rendezvény az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Program ATHU052 – SMART-UP projektjének keretében valósul meg. A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://startupfeeder.blog.hu/api/trackback/id/tr7816324290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Startupfeeder

Hírek és beszámolók a vidéki, helyi szerveződésű startup ökoszisztémák eseményeiről, újdonságairól. Emellett tudósítunk magyar startupok nemzetközi sikereiről

IMPRESSZUM

süti beállítások módosítása