Startupfeeder

A hazai startup ökoszisztéma etetőgépe

Open Innovation – Hallgatni a vevői igényekre…
Mit tanulhatnak a startupok és kkv-k a nagyvállalatoktól az innovációról?

succes_story_6_hirlevel_960x504px.jpg

Ha az innováció szót halljuk nem biztos, hogy egy nagyvállalat cégkultúrája ugrik be először a vertikális szintjeivel és a bürokratikus működésével. Azonban ma már a hagyományosnak számító iparágakban is óriási az innovációs verseny, érthető, hogy a nagyvállalatok is a saját nevükkel fémjeleznék a piac megreformálását.

Nehéz lenne megmondani ki van jobb helyzetben ebben a „versenyben” egy globális multi vagy egy startup. Mindegyiknek van előnye és hátránya. Az azonban biztos, hogy mindkettő sokat tanulhat a másiktól.

Napjainkban a nagyvállalatok kutatási tevékenységüket gyakran külső forrással és technológiákkal kombinálják annak érdekében, hogy magasabb gazdasági hasznot realizáljanak.

Azonban a startupok és kkv-k ritkán nyerhetnek betekintést a nagyvállalatok működési és/vagy innovációs folyamataiba.

Ezt a lehetőséget hozza el Nektek a StartITup Győr csapata a Debreceni Egyetemmel karöltve az Open Innovation című rendezvénysorozattal.

A sorozat lényege, hogy nagyvállalati koncepciókat mutasson be, azért, hogy a kkv-k és start-upok megtalálják azokat a külső forrásokat, amelyeket bevonva képesek lesznek az üzleti teljesítményüket fokozni, valamint új ötlettel a piacra lépni.

Az Innow Interreg projekt keretében megrendezett program első - online elérhető - rendezvényét március 11-én tartják magyar nyelven, angolul másnap 12-én.

Az esemény középpontjában a vevői igények állnak. Hogyan hallgassunk ezekre az igényekre, hogyan érthetjük el a lojalitást?

A programon a Debreceni Egyetem Műszaki Karának munkatársai mellett nagyvállalati szakemberek előadásait hallgathatjuk meg a témában.

Szilbereisz Rudolf (NI Hungary Kft.) 10 éve dolgozik az NI (National Instruments) amerikai cég magyarországi gyártóbázisában Debrecenben, ahol az NI a gyártás mellett számos magas hozzáadott értéket képviselő tevékenységet is folytat, úgy, mint R&D, IT rendszerek fejlesztése. Rudolf kiterjedt tapasztalattal rendelkezik operáció menedzsmentben és stratégia alkotásban. Több részleg stratégiájának megalkotásért felelt. Projektjei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy az NI kiváló minőséget biztosítson az ügyfeleknek, növelve a vállalat nyereségességét és elősegítse annak növekedését. Előadásában a vevő-élmény menedzsmenttel foglalkozik.

Antali János (thyssenkrupp Components Technology Hungary) több mint 20 éve dolgozik autóiparban, ezen belül is a mechanikus megmunkálások területén, kezdetekben, mint mérnök, később pedig mint felsővezető. 2019 augusztusában csatlakozott a közel 300 fős thyssenkrupp debreceni csapatához. A thyssenkrupp debreceni gyára világvezető a kiváló minőségű spirálrugók és stabilizátorok gyártásában, a gépjárműiparban. A debreceni telephely a legmodernebb gépparkkal, az ipar 4.0 jegyében magasan automatizált és széles körben digitalizált lean rendszerű gyártással, ca. 7 milló termék éves gyártására rendezkedett be. Előadásának címe „Biztonságban érezheted magadat! MI az úton tartunk!”.

Az esemény minden startupnak és kkv-nek szól, aki rendszeresen együttműködik az ügyfelekkel, vevőkkel vagy felsőoktatási intézményekkel, de azoknak is, akik keresik az új lehetőségeket vagy bepillantást akarnak nyerni egy nagyvállalat folyamataiba.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, itt tudtok regisztrálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://startupfeeder.blog.hu/api/trackback/id/tr6816446458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Startupfeeder

Hírek és beszámolók a vidéki, helyi szerveződésű startup ökoszisztémák eseményeiről, újdonságairól. Emellett tudósítunk magyar startupok nemzetközi sikereiről

IMPRESSZUM

süti beállítások módosítása